4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl

perunajauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
 

 

Täyte

4 liivatelehteä
200 g Fazer taloussuklaata
1/2 dl konjakkia (tai sitruunanmehua)
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
 

 

Kostutus

2 dl appelsiinitäysmehua
 

 

Kuorrutus

100 g Fazer taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
 

 

Pinnalle

  suklaalastuja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
 
Pane liivatelehdet 5 - 10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun konjakkiin.
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan liotetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta appelsiinitäysmehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.

Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä. Ripottele suklaalastut kakun pinnalle.

 

Pirkka ruoka 11/11