Muokkasin hieman tätä reseptiä, jonka löysin Pipareista pitsikakkuun-kirjasta. Siinä oli käytetty mustikoiden sijaan persikoita. Piirakasta tuli todella makoisaa, joten teen tätä varmasti uudelleenkin.

Pohja:

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

250 g sulatettua voita

 

2 munaa

2 dl piimää

 

Täyte:

2 tlk (yht. 500 g) maitorahkaa

1½  dl sokeria

3 munaa

2 tl vaniljasokeria

mustikoita

 

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva. Jaa muruseos kahteen osaan. Laita toinen seos sivuun odottamaan.  Lisää toiseen kananmunat ja piimä. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Ripottele pinnalle mustikat.

Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada seos mustikoiden päälle.

Laita täytteen päälle loput muruseoksesta.

Paista 200 asteessa n.30 minuuttia.