Muokkasin hieman tätä reseptiä, jonka löysin Pipareista pitsikakkuun-kirjasta. Siinä oli käytetty mustikoiden sijaan persikoita. Piirakasta tuli todella makoisaa, joten teen tätä varmasti uudelleenkin.
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g sulatettua voita
2 munaa
2 dl piimää
Täyte:
2 tlk (yht. 500 g) maitorahkaa
1½ dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
mustikoita
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva. Jaa muruseos kahteen osaan. Laita toinen seos sivuun odottamaan. Lisää toiseen kananmunat ja piimä. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Ripottele pinnalle mustikat.
Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada seos mustikoiden päälle.
Laita täytteen päälle loput muruseoksesta.
Paista 200 asteessa n.30 minuuttia.
Kommentit