Tässä kääretortussa on hauskan näköinen raidoitus ja mehevä täyte.

 

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

(2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta toiseen osaan taikinaa)

Vaahdota munat ja sokeria hyväksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vehnäjauho-perunajauho-leivinjauheseos. Ota taikinasta puolet ja laita pursotinpussiin. Lisää loppuun taikinaan tumma kaakaojauhe ja sekoita varovasti. Laita tumma taikina toiseen pursotinpussiin. Pursota ensin vaaleaa taikinaa pellille raidoiksi, niin että raitojen väliin jää tilaa tummalle taikinalle. Pursota sen jälkeen tumma taikina loppuihin väleihin. Toimi pian, sillä vaahdon ei kannata antaa laskeutua. Paista 200 asteessa noin 6-8 min. Tarkkaile ettei pinta tummu liikaa, koska silloin raidat eivät jää niin selvästi näkyviin. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte:

1 dl omenahilloa

1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

100 g valkosuklaata

Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuustoon. Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenahilloa. Lisää hillon päälle valkosuklaa-tuorejuustotäyte. Kääri tiukahkolle rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa.

Pipareista pitsikakkuun-kirja (toim. Ulla Svensk)