Murotaikinapohja:

150 g kylmää voita tai margariinia

4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl tomusokeria

1 kananmuna

1/2 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

2 kananmunaa

1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl kardemummaa

 

Päälle:

8 päärynänpuolikasta

Nypi kuutioitu kylmä rasva jauhojen ja sokerin kanssa. Lisää kananmuna ja vesi. Vaivaa taikina.

Kauli taikina ja aseta piirakkavuokaan. Laita pohjataikinan päälle päärynät.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada ne pohjan päälle.

Paista piirasta 175 asteessa n.45 min tai kunnes täyte on kiinteää.

 

(Ohje on muokattu Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua)