(2 kpl)

Ainekset:

 

 

2 1/2 dl maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
 
Täyte
2 pientä omenaa
1 rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
n. 1 dl appelsiinimarmeladia
   
 
Voiteluun
1 kananmuna
   
  raesokeria

 

1. Kuumenna maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi, noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

2. Poista omenista siemenkota ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina kahdeksi, noin 40 x 10 cm:n kokoiseksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Nosta kumpikin levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle pellille.

4. Notkista tuorejuusto ja levitä taikinalevyille (jätä noin sentin reunus). Asettele omenaviipaleet tasaiseen jonoon, sivele marmeladilla ja käännä taikina reunoille. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia.

5. Voitele pitkot munalla ja koristele raesokerilla.

6. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

(Pirkka 10/2010)