Erittäin suklaista mutakakkua Passion 4 baking-blogista löytyneellä ohjeella.

Valmistus vie aikaa, mutta on sen arvoista.

 

Pohja:

450 g Oreo-keksejä (käytin Dominoita)

100 g voita sulatettuna

 

Suklaamousse:

60 g voita

170 g tummaa suklaata

½ dl vahvaa kahvijuomaa

6 isoa kananmunaa

225 g sokeria

1 tl vanilja-aromia (laitoin 2 tl vaniljasokeria)

 

Päällinen:

170 g sokeria

60 g tummaa kaakaota

30 g Maizenaa

1/4 tl suolaa

4 isoa keltuaista

0,6 dl maitoa

40 g voita

2 tl vanilja-aromia (3 tl vaniljasokeria)

100 g tummaa suklaata sulatettuna

 

Poista kekseistä vaaleat täytteet. Punnitse sitten keksejä oikea määrä ja murskaa ne. Yhdistä murut sulatetun voin kanssa.

Valmistele halkaisijaltaan 28 cm irtopohjavuoka. Leikkaa pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Taputtele keksi-voiseos pohjalle ja reunoille (hieman yli puolen välin).

 

Valmista suklaamousse: Sulata suklaa ja voi kattilassa. Lisää kahvi sulaneeseen massaan. Sekoita myös sokerit suklaan joukkoon.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja jätä ne odottamaan, kunnes olet sekoittanut keltuaiset suklaamassaan. Nostele tämän jälkeen valkuaisvaahto kolmessa erässä varovasti moussen joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle. Paista kakkua 200 asteessa 45 min.

Jäähdytä ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.

 

Suklaapäällisen valmistus:

Sekoita sokeri, kaakao, Maizena ja suola päällistä varten. Vispaa keltuaiset ja maitoa eri kulhossa ja yhdistä se edellisiin.

Kiehauta seosta keskilämmöllä nopeasti koko ajan samalla sekoittaen. Ota pois liedeltä. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Mausta massa vanilja-aromilla. Yhdistä seokset toisiinsa.

Anna valmiin seoksen jäähtyä n. 15 min. Aseta tuorekelmu tiiviisti kattilan päälle ja laita massa jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Tämän jälkeen voit levittää sen kakun päälle.