Tämä ohje oli erään Maku-lehden mainoksessa:

Lemon curd cupcakes

100 g pehmeää voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori

1½ dl lemon curdia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat, yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste. Lisää seos taikinaan varovasti vatkaten. Sekoita vielä lopuksi taikinaan maito ja sitruunan mehu.

Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja tiputa jokaisen muffinin päälle noin teelusikallinen lemon curdia. Paista muffinit 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Koristele haluamallasi tavalla, esim. tomusokerikuorrutuksella ja pääsiäisrakeilla.

 

Pashapulla (ohje Pirkan ruokalehdestä)

 

 

2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl juoksevaa margariinia
 
Täyte
1/2 ps (à 175 g) Pirkka-rusinasekoitusta
1 sitruunan kuori raastettuna (n. 1 rkl)
2 rkl sitruunanmehua
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 dl vispikermaa
2 kananmunaa + loput voitelumunasta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1/2 dl mantelirouhetta
 
Voiteluun
kananmunaa  

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lisää juokseva margariini alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 1/2 tuntia.

Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Vaivaa taikina tasaiseksi leivinpöydällä ja erota taikinasta 1/3 reunan nauhoja varten. Painele taikina vuokaan pohjan kokoiseksi levyksi.

Jaa loput taikinasta kahteen osaan ja leivo paloista kaksi pitkää (noin 75 cm) ja ohutta nauhaa. Kieputa nauhat toistensa ympärille ja aseta nauha vuoan reunaa vasten. Kohota pohja liinan alla.

Hienonna rusinasekoitus terävällä veitsellä. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu.

Sekoita rahkaan kerma,munat, sokerit, maissitärkkelys, mantelirouhe, rusinat, sitruunankuori ja -mehu. Voitele palmikkoreuna munalla ja sekoita loput munasta rahkaseokseen. Kaada täyte kohonneen pohjan päälle.

Paista pullaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia, kunnes reuna saa väriä ja täyte hyytyy. Jos reuna tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna pullan jäähtyä ja irrota vuoasta.