Etsiskelin reseptiarkistostani 90-luvun Kodin Kuvalehdestä talteen otetun porkkanakakun ohjeen. Kuorrutukseen lisäsin kokeilumielessä sitruunamehun sijaan lemon curd-tahnaa. Ei hullumpaa :)

3 3/4 dl auringonkukkaöljyä

3 dl sokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

3 tl soodaa

1 1/2 tl suolaa

3-4 tl kanelia

2 1/2 tl vaniljasokeria

5 dl porkkanaraastetta

2 1/2 dl hasselpähkinärouhetta

1 prk ananasmurskaa

(1 1/4 dl kookoshiutaleita)

 

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 1/2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1/2 sitruunan mehu (tai 1/2 dl lemon curd-tahnaa)

 

Sekoita öljy, sokeri ja munat keskenään. Lisää jauhot, porkkanaraaste ja ananasmurska joukkoon. Sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa reilu tunti.

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja levitä kakun päälle.