Pitkästä aikaa mieleni teki mustikkapiirakkaa kermaviilitäytteellä. Tässä ohjeessa on pohjassa käytetty myös kaurahiutaleita.

Tuplaa ainekset, jos haluat tehdä uunipellillisen.

100 g voita

3/4 dl sokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

200 g kermaviiliä

1 muna

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

2 dl mustikoita

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Sekoita täytteen ainekset. Ripottele mustikat pohjataikinan päälle. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa n. puoli tuntia.

Lempileivonnaiset, Ulla Svensk