Näistä muffinsseista tulee ensimmäisenä mieleen porkkanakakku; porkkanat on vain korvattu omenoilla. Todella meheviä ja maukkaita!
8 dl omenaraastetta
4 munaa
3½ dl ruokokidesokeria
2 dl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 prk ananasmurskaa
Päälle:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
sitruunamehua
Kuori ja raasta omenat.
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja jauhot munavaahtoon.
Valuta ananas ja lisää se omenaraasteen kanssa taikinaan.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Jätä 1-2 cm yläreunaan kohoamisvaraa.
Paista 200 asteessa 20-25 min.
Sekoita kuorrutusta varten tuorejuustot ja tomusokeri. Lisää joukkoon tilkka sitruunamehua antamaan kirpeyttä.
Levitä kuorrutus jäähtyneitten muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
(Kodin Kuvalehti 23/11)
Kommentit