Tätä juustokakun ohjetta kehuttiin kovin Mantelin kakkuja-blogissa, joten täytyihän sitä kokeilla.

Pohja:

n. 5 dl murskattuja Domino-keksejä (21 kpl)

5 rkl sulatettua voita

 

Täyte:

3 pkt (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

0,6 dl sokeria

1 rkl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

1 rkl sitruuna- tai limemehua

1 tl vaniljauutetta

15 Domino-keksiä

 

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. 
  3. Murskaa dominokeksit, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto kermaiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito nopeasti sekoittaen.
  5. Lisää sokerin joukkoon vehnäjauhot ja lisää ne tuorejuuston sekaan nopeasti vatkaten.
  6. Lisää munat yksi kerrallaan ja laita viimeisen munan mukana vaniljauute ja sitruuna- tai limemehu. 
  7. Leikkaa dominot neljään osaan ja sekoita varovasti täytteen joukkoon.
  8. Kaada taikina varovasti pohjan päälle (ettei mene sekaisin pohjan kanssa) ja laita uuniin paistumaan n. 45 - 60 min ajaksi.
  9. Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kylmentyä mieluiten useita tunteja, sillä kakku on parhaimmillaan täysin kylmänä.