Pehmeän appelsiininen kakku, jossa ripaus sitruunan raikkautta.

Pohja:
12 kpl Digestivekeksiä
n.50 g sulatettua margariinia

Täyte:
400 g appelsiinituorejuustoa
5 dl FloraVispiä
1 dl sokeria
sitruunan raastettu kuori
4 liivatelehteä
100 g  valkosuklaata
1/2 dl appelsiinimehua

Murskaa keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sulata margariini ja yhdistä. Painele hellästi leivinpaperoidun irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota FloraVispi ja lisää tuorejuusto, sokeri,  ja raastettu sitruunankuori.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää liotetut, "kuivaksi" puristetut liivatteet siihen. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen kermaseokseen. Tarkista maku.
Kaada seos pohjan päälle. Tasoita pinta ja koristele.
Hyydytä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.

Kiille:

2,5 dl tuoremehua+sokeria maun mukaan 

2,5 kpl  liivatelehtiä

Kuumaan tuoremehuun sulatetaan liotetut liivatteet ja kaadetaan hyvin varovasti jo hyytyneen kakun päälle.

Maku.fi (Kyökkipiika Kati)