Tämä kakku on parasta, kun se saa kunnolla tekeytyä (muutamia päiviä) viileässä ennen tarjoilua.

1 pkt (250 g) taateleita

2 dl vettä

100 g voita

1 levy (200 g) tummaa suklaata

3 munaa

1½ dl sokeria

1 dl hapanta kermaa, kermaviiliä tai smetanaa

4 dl erikoisvehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl soodaa

 

Voitele rengasvuoka.

Pehmitä taateleita kattilassa vedessä keittäen n. 10 min. Lisää kuumaan seokseen rasva ja paloiteltu suklaa. Ota kattila pois levyltä.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kerma, viili tai smetana.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Yhdistä seokset taateli-rasva-suklaaseokseen.

Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti.

Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassaan ennen kumoamista.

 

Perheen ruokavuosi (Sirpa Talka) - Ohjetta on hieman muokattu.