Ystäväni pyysi tekemään pari kakkua sukujuhliin. Syksyn läheisyys herätti ajatuksen keltaisista auringonkukista...

(24 hengelle)

Pohja:

8 munaa

4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

6 rkl kaakaojauhetta

4 tl leivinjauhetta

 

Väliin:

vadelmahilloa

 

Täyte:

pätkismousse

 

Kuorrutus:

1½ dl kuohukermaa

2 levyä Pandan tummaa suklaata

 

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon.

Voitele ja jauhota kaakaolla 28 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa 200 asteessa n. 45 min. Peitä pinta leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, ettei se tummu liikaa. Kokeile kypsyys tikulla.

 

Anna pohjan jäähtyä ja jaa se neljään osaan.

Kostuta pohjat vanilja-maidolla ja sivele pinnalle vadelmahillokerros. Lisää sen päälle pätkismoussea. Tee näin joka väliin.

 

Valmista suklaakuorrutus. Kiehauta kerma koko ajan hämmentäen. Ota kattila pois liedeltä heti, kun kiehuminen alkaa. Lisää paloitellut suklaat ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Anna sen jäähtyä ja hieman jähmettyä  n. puoli tuntia ennen kakun kuorruttamista. Levitä kuorrutus kakun päälle lastaa tai palettiveistä apuna käyttäen.

Auringonkukat marsipaania + suklaakeksinpuolikas keskustassa, spritsaukset valkosuklaata, pikkukukat sokerimassaa.

 

(Pohjan ohje vanhoista arkistoista, kuorrutus: Kaurislapsen kakkuja)