Kokosin tähän saman otsikon alle eri vaihtoehtoja täytekakkujen tai kääretorttujen kuorrutuksiin ja täytteisiin. Ohjeet ovat tulleet vastaan joko blogeissa tai kirjoissa, eikä kaikista alkuperäislähteistä ole valitettavasti muistikuvaa.

 

Mansikkamousse

 6 liivatetta

1 prk Flora Vispiä

1 prk  ranskankermaa

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

6 dl mansikkasosetta

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se ranskankerman kanssa kermavaahtoon. Lisää sokerit ja mansikkasose seokseen.

Liuota puristellut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Jäähdytä hetki. Kaada liuos ohuena nauhana moussen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat maidolla, johon olet sekoittanut vaniljasokeria.

Kokoa kakku laittamalla täytettä kahteen väliin.

 

Valkosuklaamousse

3 liivatelehteä
130 g Pandan valkosuklaata
0,25-0,5 dl sokeria 
1 prk Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa

 

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita tuorejuusto sulaan suklaaseen.

Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
Kaada liivatevesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lisää  kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
 
 
Mansikkarahkatäyte
 

2 dl vispikermaa

1 prk maitorahkaa

1½ - 2 dl soseutettua mansikkaa

3/4 dl sokeria (tai maun mukaan)

vaniljasokeria

Vaahdota vispikerma ja lisää muut aineet sekaan.
Täyte on valmista käytettäväksi.

(Valion ruokavuosi-lehti)

 

 

Rahka-vaniljatäyte

2 ½ dl Flora Vispiä
1 prk maustettua rahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa hieman Flora Vispiä ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Vatkaa seos vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka. Sekoita hyvin.

 

Vaahtokarkkikuorrutus (MMF-massa):

(Kinuskikissan ohje)

300 g vaahtokarkkeja
6 – 8 ¼ dl (360-500 g) tomusokeria
2 rkl vettä

 

Sihtaa kulhoon 4 dl tomusokeria.

Öljyä toinen, mikronkestävä kulho ja laita siihen vaahtokarkit.
Lisää vaahtokarkkien sekaan 2 rkl vettä.

Kuumenna vaahtokarkkeja mikroaaltouunissa (800 W) 30 sekunnin välein sekoittaen yhteensä n. 2 min, kunnes karkit ovat sulaneet yhtenäiseksi massaksi. Huom: mikrojen tehoissa voi olla suuriakin eroja, joten vaahtokarkkien sulaminen ei välttämättä kestä täyttä paria minuuttia.

Kaada vaahtismassa kulhoon tomusokerin päälle.

Öljyä kätesi ja vaivaa massa sekaisin tomusokerin kanssa.

Sihtaa joukkoon vähitellen loput tomusokerista.

Kauli tomusokeria apuna käyttäen 2-3 mm paksuksi levyksi ja nosta kermavaahdolla tai sokerikreemillä kuorrutetun kakun päälle. Tasoita pinta päältä ja sivuilta. Leikkaa ylimääräinen kaistale pois veitsellä painaen.

 

Kermapursotukset (diplomaattikreemi):

1 dl vaniljakreemijauhetta

2 dl vettä

3 dl kuohukermaa

 

Sekoita kreemijauhe ja vesi. Anna sen saostua hetken ajan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakreemiseos. Koristele kakku pursotuksin.

 

Kinuskikuorrutus:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen (n. 15-20 min). Kinuskin tulee kiehua kohtuullisesti tämän ajan.

Valmis kinuski sakenee valmistuksen loppuvaiheessa. Jos haluat lisätä voinokareen kiiltoa antamaan, muista sekoittaa se huolellisesti. Kaada valmis kinuski heti kakun päälle. Levittäminen ja tasoittelu on tällöin helpompaa.

 

 

Suklaakuorrutus:

1½ dl kuohukermaa

2 levyä Pandan tummaa suklaata

Kiehauta kerma koko ajan hämmentäen. Ota kattila pois liedeltä heti, kun kiehuminen alkaa. Lisää paloitellut suklaat ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Anna sen jäähtyä ja hieman jähmettyä  (n. puoli tuntia) ennen kakun kuorruttamista. Levitä kuorrutus kakun päälle lastaa tai palettiveistä apuna käyttäen.

(Kaurislapsen kakkuja)

 

Pätkiskuorrutus:

 

 3 Pätkistä

55 g margariinia

1½ rkl kaakaojauhetta

3 rkl vettä

1 tl pikakahvijauhetta

2 1/4 dl tomusokeria

 

Sulata margariini kattilassa, lisää suklaa, kaakaojauhe, vesi ja kahvijauhe. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle.

 (MakeaaHyvää)

 

 

Voikreemi

 1 1/4 dl sokeria

1/2 dl vettä

1 keltuainen

250 g voita

 

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Lisää keltuainen seokseen ja vatkaa kylmäksi. Sekoita joukkoon voi ja vaahdota ilmavaksi.

Kreemiä voi maustaa haluamallaan tavalla ja käyttää esim. sokeri- ja MMF-massan alla tarttumapintana.

(Unelmakakut, Ulla Svensk)

 

Suklaakreemi:

200 g smetanaa

50 g voita

125 g tummaa suklaata

1 rkl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa smetana ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja suklaa yhtenäisenä nauhana koko ajan vatkaten, kunnes kreemi on tasaista.

 (Glorian ruoka ja viini)
 

Mokkavaahto

 

4 dl Flora Vispiä

½ dl sokeria

½ dl cappuccino-jauhetta

Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja kahvijauheella. Levitä palettiveitsellä tasainen kerros mokkavaahtoa kakun päälle ja reunoille.

 

 

Pätkismousse

2,5 dl Flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

1 pussi (140 g ) Pätkiksiä

sokeria maun mukaan

 

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata pätkikset mikrossa hetki kerrallaan. Pätkikset eivät sula tasaiseksi, kuten tavallinen suklaa, vaan niistä tulee vain pehmeitä. Sekoita sulaneet pätkikset tuorejuustoon.

Lisää noin kolmasosa kermavaahdosta joukkoon ja sekoita melko voimakkaasti seos tasaiseksi. Kääntele loppu kermavaahto kevyesti joukkoon.

Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi lisää sokeria maun mukaan.

(Mansikkamäki)