Juustokakut ovat niin vastustamattomia... Alkuperäisessä ohjeessa (Maalaisunelma ruoka & juoma 1/11) oli käytetetty vadelmia, mutta niitä ei meidän pakastimesta enää löytynyt.

20 digestivekeksiä
100g sulatettua voita

Täyte
800 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 munaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 dl soseutettua mustikkaa

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, pingota se reunojen ja pohjan väliin. Sekoita keksit ja sulatettu voi yleiskoneessa massaksi. Painele massa irtoreunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
 

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää jauhot ja suola. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita huolellisesti.
Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita toiseen taikinaan mustikkasose ja toiseen sitruunankuoriraaste. Kaada mustikkaseos vuokaan keksipohjan päälle. Valuta sitten toinen taikina varovasti tämän päälle.

Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa ja irrota se varovasti veitsen avulla.
Kakku on parhaimmillaan jos se on viileässä yön yli. Koristele.