(16 kpl)
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
1½ dl mustikoita
80 g valkosuklaata
Marenkipäällinen:
3 valkuaista
1 dl tomusokeria
1 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
Koristelu:
nonparelleja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Lisää kuivat aineet maidon ja rasvan kanssa joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa ja mustikat. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15-20 min.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokerit joukkoon pienissä erissä, kunnes vaahto on kovaa. Pursota vaahtoa jokaisen muffinin päälle. Paista vaahdolla kuorrutettuja muffineita uunin alatasolla 150 asteessa n. 6-8 min.
Sulata suklaa vesihauteessa. Jäähdytä sulaa suklaata hieman. Pursota suklaa muffinien päälle ja koristele nonparelleilla. Nosta leivonnaiset jääkaappiin kovettumaan.
(Ohje kirjasta Lempileivonnaiset, Ulla Svensk)
Kommentit