(16 kpl)

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

150 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

3/4 dl maitoa

1½ dl mustikoita

80 g valkosuklaata

 

Marenkipäällinen:

3 valkuaista

1 dl tomusokeria

1 dl sokeria

200 g tummaa suklaata

Koristelu:

nonparelleja

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Lisää kuivat aineet maidon ja rasvan kanssa joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa ja mustikat. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15-20 min.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokerit joukkoon pienissä erissä, kunnes vaahto on kovaa. Pursota vaahtoa jokaisen muffinin päälle. Paista vaahdolla kuorrutettuja muffineita uunin alatasolla 150 asteessa n. 6-8 min.

Sulata suklaa vesihauteessa. Jäähdytä sulaa suklaata hieman. Pursota suklaa muffinien päälle ja koristele nonparelleilla. Nosta leivonnaiset jääkaappiin kovettumaan. 

(Ohje kirjasta Lempileivonnaiset, Ulla Svensk)