Jääkaapissa olleet sitruunat ja rahka täytyi hyödyntää, joten pääsin kokeilemaan Taikinaterapiaa-blogin reseptiä. Päätin harjoitella samalla suklaareunuksien tekemistä kalvon avulla. Kuvassa kalvo on vielä paikoillaan, sillä pahoin pelkään suklaakoristelun olevan paikoin hieman liian ohutta ja särkyvän. Koristeista tuli myös hieman liian korkeita. Yritys hyvä, mutta vaatii lisää harjoittelua .

Sitruuna maistuu kakussa todella vahvasti, joten halutessasi miedomman sitruunan maun, voit jättää toisen sitruunan pois.

Pohja:

n.175 g kaurakeksejä (isosta kaurakeksipussista 30-35kpl)

 75 g sulatettua voita tai margariinia

Murskaa keksit esim. kaulimella hienoksi. Sulata rasva ja lisää joukkoon keksinmurut. Laita irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi. Painele keksinmuruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

 

 Täyte:

9 liivatelehteä

500 g rasvatonta maitorahkaa

200 g ranskankermaa (creme fraiche)

2-2,25 dl sokeria

2 rkl vaniljasokeria

3 dl kermaa

1 - 2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, ranskankerma, sokerit ja sitruunan kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota siihen liotetut liivatteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahka-kermavaahtosekseen koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia.

PS. Suklaareunus kesti yllättävän hyvin kalvon irroituksen. Yläosa särkyi vain parista kohdasta...