Valloittavan makuisen juustotortun kruunaa ihana kanelinen omenahilloke.

Omenahilloke:

3 isoa omenaa

1 dl tummaa sokeria

½ dl vettä

kanelitanko

 

Pohja:

175 g mintun makuisia Domino-keksejä

25 g voita sulatettuna

 

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 dl omenakiisseliä (keitin itse omenatäysmehusta)

4 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

Kuori, poista siemenet ja lohko omenat. Kiehauta lohkot, sokeri ja vesi kanelitangon kanssa pehmeiksi. Valmista hilloke vasta vähän ennen tarjoilua, jos haluat sen olevan lämmintä.

Murskaa keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Vaahdota vaniljakastike ja pehmitä tuorejuusto kulhossa.

Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumennetun sitruunamehun joukkoon.

Sekoita liivateseos omenakiisseliin tasaisesti. Lisää tuorejuustoon ensin kiisseliseos ja sitten varovasti vaniljavaahto. Kaada vuokaan pohjan päälle hyytymään.

Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa tai yön yli.

Tarjoile hillottujen omenalohkojen kera.

(Keskisuomalainen 1.12.2011)

 

Uskoisin, että pohjan voisi tehdä myös Dominoiden sijaan pipareista. Maku olisi silloin vielä enemmän jouluinen :)