Leivoin tänään sekä tummia, että vaaleita muffineita.

Ohjeen otin Leila Lindholmin kirjasta "Pala kakkua - ja paljon muuta". 

Sokerin määrä on alkuperäisohjeessa mielestäni melko vähäinen (etenkin suklaaversiossa).

Muffinien perusohje:

6 isoa / 12 keskikokoista muffinia

 

100 g voita

2 dl maitoa

1 sitruunan raastettu kuori

2 munaa

1½  - 2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 

Sulata voi, lisää siihen maito ja sitruunankuoriraaste.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon haalea neste.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.

Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä ne n. 2/3 täyteen taikinalla.

Paista isoja muffineja n. 20 min 175 asteessa, pienempiä n. 12-15 min 200 asteessa.

 

Mustikkamuffinit

1 annos muffinitaikinaa

5 dl mustikoita

 

Valmista taikina perusohjeen mukaan.

Täytä vuoat vuorotellen taikinalla ja mustikoilla.

 

Suklaamuffinit

1 annos muffinitaikinaa

+ 50 g voita

(lisäisin ainakin ½ dl sokeria)

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 dl kermaviiliä (maidon sijaan)

suklaapaloja tms.

 

Valmista muffinitaikina perusohjeen mukaan, mutta lisää siihen voita ja sokeria, vaihda 1 dl vehnäjauhoista kaakaojauheeseen ja korvaa maito kermaviilillä.

Täytä vuoat taikinalla ja paina jokaiseen suklaapala keskelle. Paista kuten edellä.