Mokkapalataikinan teko oli jo pitkällä, kun huomasin kaakaojauheen olevan lopussa. Hätä keinot keksii, joten sulatin suklaalevyn taikinan joukkoon. Pohjasta tuli aivan kuin mutakakkua, nam!
3 munaa
4½ dl sokeria
1 tl suolaa
1½ tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta (sulatin 200 g suklaata)
½ pss Marianne crunch-rouhetta
7½ dl vehnäjauhoja
3½ dl maitoa
1½ dl öljyä
Kuorrutus:
50 g voita
4 dl tomusokeria
4 rkl vahvaa kahvijuomaa
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon sekä öljyn kanssa. Mikäli käytät kaakaon tilalla suklaata, sulata se vesihauteessa ja lisää taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 15 - 20 min.
Jäähdytä pohja ja valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita siihen kuivat aineet sihdin läpi. Lisää kahvi. Sekoita kuorrute kiiltäväksi.
Levitä kuorrute mokkapalojen päälle. Ripottele pinnalle vielä koristeeksi nonparelleja, kookoshiutaleita tms.
(Ohje on muokattu versio Pipareista pitsikakkuihin - kirjasta)
Kommentit