Lumiukkokakku kätkee sisäänsä yllätyksen. Se ei ole tavallinen täytekakku, vaan kuorrutuksen alla on mustikka-sitruunakahvikakku.

Kahvikakku paistetaan irtopohjavuoassa. Jäähdytyksen jälkeen pintaan sivellään lemon curd-huntu, jotta kaulitut massat pysyvät kakun päällä.

Kasvot ovat valkoista marsipaania ja pipo sokerimassaa. Silmät on leikattu lakutangosta ja nenä on pastavärillä värjättyä marsipaania.

 

Mustikka-sitruunakahvikakku (resepti on peräisin Marien ruokaohjeista)

 

3 munaa

2 1/4 dl sokeria

150 g margariinia tai voita

1 prk Valion sitruunarahkaa

1 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

n. 2 dl mustikoita

 

Kunnosta vuoka (voitele ja jauhota). Mittaa kaikki muut ainekset kulhoon paitsi leivinjauhe, 1/2 dl vehnäjauhoja ja mustikat. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Sekoita leivinjauhe 1/2 dl vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Vatkaa vielä noin minuutti. Kumoa mustikat joukkoon ja pyöräytä pari kertaa lusikalla ympäri, älä vatkaa. Tarkoitus on vain sekoittaa mustikat kevyesti joukkoon. Jos sekoitat liikaa, mustikat värjäävät taikinan. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti (kokeile kypsyys tikulla, jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetki). Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa kakku ja poista vuoka. Jäähdytä.

 

Lemon curd (ohje Dansukkerilta)

 

4 dl tomusokeria
2 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua
2 kananmunaa
75 g voita tai margariinia
Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat. Anna kiehahtaa ja sekoittele, kunnes seos sakenee.

Ota kattila liedeltä ja lisää rasva. Sekoita, kunnes se on kokonaan sulanut ja sekoittunut tahnaan.

Kaada purkkeihin. Säilyy jääkaapissa noin 2–3 viikkoa. Lemon Curd maistuu paahtoleivän kera ja sopii kakkujen sekä torttujen täytteeksi.