Tämän kääretortun täytteeseen testasin Arlan uutta mansikka-raparperirahkaa. Samalla kokeilin brush embroidery-tekniikkaa kuvioinnissa. Rahkatäytteen alle voisi levittää esim. mansikka- tai raparperihilloa, mutta maukasta on näinkin.

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:

2 ½ dl Flora Vispiä
1 prk mansikka-raparperirahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta

(mansikka-tai raparperihilloa)

Kuorrutus:

marsipaania


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.

Paista pohjaa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa 6-8 min.

Kumoa pohja leivinpaperille, jonka päälle olet ripotellut sokeria. Irrota päällimmäinen kääretorttupohjassa kiinni oleva paperi.

Valmista täyte: Vatkaa hieman Flora Vispiä ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Vatkaa seos vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka. Sekoita hyvin.

Kostuta jäähtynyt pohja vanilja-maidolla (1 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria). Levitä täyte pohjalle. Jätä täytettä hieman kääretortun päälle, jotta siitä saadaan tartuntapohja marsipaanille.

Kauli marsipaani ja siirrä se kääretortun päälle.

Valmista pikeeri ja pursottele sillä kuvioita pintaan.