Meillä on pääsiäisen aikaan ollut aina jotain rahkaleivonnaisia. Perinteisin niistä on rahkapiirakka pullapohjalla. Tähän sain "hävitettyä" jääkaapissa ollet pari purkkia Sunnuntain maustamatonta rahkavalmistetta, joiden päiväys läheni uhkaavasti. Ohjeen alkuperäinen versio on Kotiruoka-kirjasta.

 

Pullataikina:

2½ dl maitoa

1 dl sokeria

25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

1 tl kardemummaa

½ tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja

100 g sulatettua rasvaa

 

Täyte:

500 - 750 g maitorahkaa (käytin 2 prk Sunnuntain rahkavalmistetta + 1 prk maitorahkaa)

1½ dl sokeria

1½ dl kermamaitoa (laitoin 7% ruokakermaa)

2 munaa

1 rkl vaniljasokeria

1 dl rusinoita

(½ - 1 sitruunan kuori raastettuna)

 

Voiteluun kananmunaa.

 

Valmista pullataikina.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kaaviloi taikina hieman uunipeltiä suuremmaksi.

Sekoita täytteen ainekset ja levitä seos pullapohjan päälle.

Taita reunoja hieman täytteen päälle ja voitele ne kananmunalla.

Paista piirakkaa 200 asteen lämmössä n. puoli tuntia.