Nämä herkut syntyivät yhteistyössä tyttäreni kanssa. Hän huolehti muffineista, minä tekaisin kuorrutukset.

 

 

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

150 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

3/4 dl maitoa

1½ dl mustikoita

80 g valkosuklaata

 

 

Kuorrute:

60 g voita

200 g Philadelphia-juustoa

2,5 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

200 g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Lisää kuivat aineet maidon ja rasvan kanssa joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa ja mustikat. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa  n. 15-20 min (pienempiä n. 12-15 min).

Valmista kuorrute. Sekoita pehmeä voi tuorejuuston kanssa. Lisää joukkoon sokerit ja sulatettu, jäähdytetty valkosuklaa. Sekoita kuorrute tasaiseksi massaksi.

Pursota jäähtyneiden muffinien päälle. Laita leivonnaiset jääkaappiin, niin kuorrute jähmettyy.

Muffinien ohje Lempileivonnaiset-kirjasta, kuorrute Passion for baking- blogista.