Sokerikakkupohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paistetaan 225 asteessa n. 8-10 min.

Tee toinen samanlainen taikina, jotta saat toisen kakulevyn. Paista kuten edellä.

Täyte:

2 dl vispikermaa

1 prk maitorahkaa

1½ - 2 dl soseutettua mansikkaa

3/4 dl sokeria (tai maun mukaan)

vaniljasokeria

Vaahdota vispikerma ja lisää muut aineet sekaan. Kaada täyte toisen kakkulevyn päälle. Laita toinen kakkulevy täytteen päälle. Valmista kuorrutus.

 

Kinuskikuorrutus:

4 dl kuohukermaa

4 dl fariinisokeria

Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen (n. 15-20 min). Kinuskin tulee kiehua kohtuullisesti tämän ajan.

Valmis kinuski sakenee valmistuksen loppuvaiheessa. Jos haluat lisätä voinokareen kiiltoa antamaan, muista sekoittaa se huolellisesti. Kaada valmis kinuski heti kakun päälle. Levittäminen ja tasoittelu on tällöin helpompaa.

 

Reunapursotukset:

2 prk Flora Vispiä

Pinnalle:

nonparelleja