Löysin netistä (Makeaahyvää-blogista) houkuttelevan pätkiskuorrutuksen ohjeen. Kiinnosti kokeilla sitä kääretortun päällä. 

Kääretorttupohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8 - 10 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte:

½  prk pähkinäsuklaalevitettä

4 banaania

Levitä pähkinäsuklaalevite jäähtyneen torttupohjan päälle. Viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne vieri viereen suklaan päälle. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Kuorruta kääretorttu.

Kuorrutus:

3 Pätkistä

55 g margariinia

1½ rkl kaakaojauhetta

3 rkl vettä

1 tl pikakahvijauhetta

2 1/4 dl tomusokeria

 

Sulata margariini kattilassa, lisää suklaa, kaakaojauhe, vesi ja kahvijauhe. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrutus kääretortun päälle.
Tee lisäkoristeita esim. sokerimassasta.