Tämä kakku on raikkaan mansikkainen. Sopii hyvin kesän ensimmäiseksi mansikkakakuksi.

Sokerikakkupohja (halkaisija 24 cm)

Täyte ja kuorrutus:

6 liivatetta

1 prk Flora Vispiä

1 prk  ranskankermaa

1 rs maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

6 dl mansikkasosetta

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se ranskankerman kanssa kermavaahtoon. Lisää sokerit ja mansikkasose seokseen.

Liuota puristellut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Jäähdytä hetki. Kaada liuos ohuena nauhana moussen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat maidolla, johon olet sekoittanut vaniljasokeria.

Laita kakkupohjan ensimmäinen kerros irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm). Kakusta tulee kauniimpi, jos vuoka on hieman isompi kuin kakkupohja.

Kokoa kakku laittamalla täytettä kahteen väliin. Ole tarkkana, että hyydykettä menee myös reunoille eli kakun ja vuoan väliin. Kaada loput täytteet kuorrutukseksi kakun päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia (mieluiten yön yli). Koristele tuoreilla mansikoilla.