Tämä herkullinen juustokakku on tehty Lempileivonnaiset-kirjan ohjeella:
Pohja:
200 g Marie-keksejä
150 g voita
Täyte:
600 g Philadelphia-juustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata
Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria
Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuokaan.Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja hieman sokeria pinnalle. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia,sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä 30-40 minuuttia. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.
Kommentit