Sateinen  sää tuo tuulahduksen syksystä. Kotimaista omenasatoa odotellessa kaupan omenat saavat jalostua piirakan uumenissa.

 4 munaa

3 dl sokeria

150 g margariinia

2 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

3 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

4 isoa omenaa

kanelia ja sokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada maito sulatettuun rasvaan. Saat samalla jäähdytettyä margariinin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen nesteen kanssa taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle uunipellille. Kuori ulkomaalaiset omenat ja leikkaa niistä tasakokoisia lohkoja. Asettele lohkot taikinapellille. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. puoli tuntia.

Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

 

(Pohjan ohje Kotiruoka-kirja)