Päätin kokeilla tässä kakussa ensimmäistä kertaa vaahtokarkkimassan tekoa. Vaahtikset olivat monenkirjavia ja lopputuloksena olikin ihonvärinen massa (näyttää kuvassa vaaleanpunaiselle). Se ei synttärisankaria haitannut, ainoana toiveena olivat runsaat kermapursotukset ja mansikkainen täyte.

Sokerikakkupohja:

lasillinen kananmunia (4-5 kpl)

lasillinen sokeria

lasillinen jauhoseosta (2/3 vehnäjauhoja, 1/3 perunajauhoja)

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen jauhot. Kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Valmista kakkupohja jo täyttöä edeltävänä päivänä, niin sen leikkaaminen on helpompaa.

 

Täytteen ja kuorrutteen ohje täällä.