Vihdoinkin pääsin kokeilemaan paljon kehuttua Baileys-kakkua. Toivottavasti maku vastaa odotuksia :)

 

Pohja
300 g Digestive-keksejä (vähennä keksien määrää, jos haluat kiinteämmän pohjan)
100 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk Mascarpone-juustoa
1 prk Creme Fraichea
2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
1 dl Baileys- likööriä

Murskaa keksit hienoksi. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vispi ja sekoita vaahdon joukkoon Mascarpone ja ranskankerma sekä sokerit.

Kuumenna Baileys kiehuvaksi. Keitä likööriä hetki, jos haluat alkoholin haihtuvan. Lisää kuumaan likööriin pehmenneet liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vaahdon joukkoon. Kumoa seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Koristele haluamallasi tavalla.

(Ohje Open Café)