Tätä riittää pienikin pala makean nälkään. Lisäsin pinnalle myös saksanpähkinöitä ja suklaaraitoja.
Ohjeen löysin Maku-lehden sivuilta.
125 g voita 1 dl kaakaojauhetta 2 munaa 2 3/4 dl sokeria 2 3/4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 3 dl vaahtokarkkeja silputtuna 50 g tummaa suklaata rouhittuna
|
Pinnalle: |
2 dl kokonaisia vaahtokarkkeja |
Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.
Vaahdota munat kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana. Sekoita munavaahtoon voiseos.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan, ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele taikinaan vaahtokarkkipalat ja rouhittu suklaa.
Vuoraa uunivuoka (20 x 20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Taikina kuohuu uunissa, älä pelästy. Lisää muutama minuutti ennen kypsennysajan umpeutumista pinnalle kokonaisia vaahtokarkkeja. Paista vielä 3 minuuttia.
Jäähdytä browniet hyvin. Leikkaa 10 osaan ja tarjoa jälkiruokana.
●Valmista browniet jo edellisenä päivänä, niin ne ehtivät jäähtyä kunnolla. Leikkaaminen helpottuu, kun nostat browniet pakastimeen hetkeksi ennen leikkaamista.
Kommentit