Hankin uuden Hembakat-lehden (3/11) ja ensimmäisenä halusin kokeilla perunapohjaista focaccia-leipää.

(annoksesta tulee 2 leipää)

 

500 g keitettyjä  perunoita

n. 8 dl erikoisvehnäjauhoja

4 rkl oliiviöljyä

7 g kuivahiivaa

2 munaa

1 tl suolaa

1 - 2 tl kuivattua oreganoa

 

päälle:

1/4 - 1 dl oliiviöljyä

20 minitomaattia

2 rkl tuoretta oreganoa (jota minulla ei ollut tällä kertaa)

hienoa merisuolaa

 

Survo keitetyt, kuoritut perunat. Sekoita joukkoon kuivahiiva, öljy, kananmunat, suola ja jauhot. 

Jaa taikina kahteen osaan. Tee molemmista n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa leipää. Anna leipien kohota liinan alla n. 3 tuntia.

Sivele kohonneiden leipien päälle öljyä. Ripottele pinnalle vielä suolaa. Paina lopuksi halkaistut minitomaatit leipiin.

Paista 200 asteessa n. 30 min. Laita paiston loppuvaiheessa leipien päälle foliot, jotteivat ne tummu liikaa..