Savariinin teko on kiinnostanut jo pitkään. Sellainen tulikin vastaan Yhteishyvän ruokalehdessä 4/11.

 

 
 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola ja raastettu sitruunan kuori. Lisää jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (22–24 cm halkaisijaltaan) reilun litran vetoiseen rengaskakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun hetken seistä vuoassa ja kumoa se ritilälle.

Sekoita kostutusaineet keskenään. Pese ja kuivaa vuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusnesteestä. Nosta lämmin kakku takaisin vuokaan. Kakku imaisee nesteen heti. Pistele pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput nesteestä kakkuun.

Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Kumoa savariini tarjoiluvadille ja tarjoa hedelmien ja löysän kermavaahdon kanssa.