Mansikka-raparperikiisseliä ja vaniljakiisseliä kerroksittain. Hyvää .
Mansikka-raparperikiisseli:
(Tein "näppituntumalla", mutta tässä Mimmin ohje, joka on lähellä omaa tapaani tehdä kiisseli.)
8 dl vettä
reilu 1 dl sokeria
6 raparperin vartta paloina tai pakasteraparperia ( n. 5 dl)
1 dl perunajauhoja + 2 dl kylmää vettä ( tällä määrällä tulee aika sakeaa kiisseliä)
5-6 dl pakastemansikoita jäisinä
(2-3 tl vanilja- tai vanilliinisokeria)
Kiehauta vesi, sokeri ja raparperit niin että raparperi on pehmeää, ei kuitenkaan vielä soseudu. Kaada vesi-perunajauho seos ohuena nauhana keitokseen koko ajan sekoittaen pohjaa myöten. Kiehauta kunnes pinta kuplii. Lisää jäiset mansikat ja anna niiden sulaa kiisselissä. Lisää vanilja- tai vanilliinisokeri, jos haluat. Tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa sokeria.
Vaniljakiisseli:
½ l maitoa
½ - 3/4 dl sokeria
2½ rkl Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
Mittaa kasariin maito, sokeri ja Maizena.
Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla. Tarkista maku.
Jäähdytä molemmat kiisselit. Kokoa ne tarjoiluastioihin kerroksittain.
Kommentit