Mansikka-raparperikiisseliä ja vaniljakiisseliä kerroksittain. Hyvää .

Mansikka-raparperikiisseli:

(Tein "näppituntumalla", mutta tässä Mimmin ohje, joka on lähellä omaa tapaani tehdä kiisseli.)

 

8 dl vettä

reilu 1 dl sokeria

6 raparperin vartta paloina  tai pakasteraparperia ( n. 5 dl)

1 dl perunajauhoja + 2 dl kylmää vettä ( tällä määrällä tulee aika sakeaa kiisseliä)

5-6 dl pakastemansikoita jäisinä

(2-3 tl vanilja- tai vanilliinisokeria)

Kiehauta vesi, sokeri ja raparperit niin että raparperi on pehmeää, ei kuitenkaan vielä soseudu. Kaada vesi-perunajauho seos ohuena nauhana keitokseen koko ajan sekoittaen pohjaa myöten. Kiehauta kunnes pinta kuplii. Lisää jäiset mansikat ja anna niiden sulaa kiisselissä. Lisää vanilja- tai vanilliinisokeri, jos haluat. Tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa sokeria.

 

Vaniljakiisseli:

 

½  l maitoa
½ - 3/4 dl sokeria
2½ rkl Maizenaa
2 tl vaniljasokeria

Mittaa kasariin maito, sokeri ja Maizena.
Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta valmis kiisseli vaniljasokerilla. Tarkista maku. 

 

Jäähdytä molemmat kiisselit. Kokoa ne tarjoiluastioihin kerroksittain.