Pikeerillä koristeltuja muroleipiä. Taikina Sunnuntain valmistaikinaa.

 

 

Pikeeriohje: (ohje Mansikkamäeltä)

2-3 kpl munanvalkuaista

n. 500 g tomusokeria

5-7 tippaa sitruunanmehua

 

1. Käytä puhdasta ja kuivaa kulhoa. Vaahdota 2/3 tomusokerista valkuaisten kanssa vaahdoksi.

2. Lisää sitruunanmehu ja lisää tomusokeria tarpeen mukaan. Seos on moniin töihin sopivaa, kun vatkaimia nostettaessa jää vaahto pystyyn, mutta vaahtohuipun pää notkahtaa vielä alas.

3. Älä vatkaa liian kauan, muuten ilmava vaahto katkeilee pursotettaessa.

4. Peitä kulho kostealla pyyhkeellä tai siirrä pikeeri pursotuspussiin. Peittämätön pikeeri alkaa heti kuivua.

5. Pikeeriä voi myös värjätä elintarvikeväreillä.

Tomusokerin määrä vaihtelee kovasti riippuen kananmunien koosta ja siitä mitä ollaan tekemässä.