Herkullista juustokakkua makean ystäville :)
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
220 g Omar-karamellejä
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
800 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl ruokokidesokeria
5 kananmunaa
Kuorrute:
1 ½ dl (150 g) ranskankermaa
1½ dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
kinuskikastiketta
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää se keksimurujen joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada keksimurut vuoan pohjalle. Painele kevyesti joka puolelle.
Pilko kermatoffeekaramellit pieniksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää ruokakidesokeri ja kondensoitu maito. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Nostele lopuksi pilkotut karamellit täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakun päälle folio, jotta pinta ei pitkän paiston aikana pala. Paista 160 asteessa 1½ tunnin ajan. Jäähdytä kakkua yön yli jääkaapissa.
Sekoita kermat ja vatkaa seosta, kunnes se on vaahtoutunut kunnolla. Lisää tomu- ja vaniljasokeri joukkoon ja sekoita. Levitä kuorrute kylmän juustokakun päälle.
Tarjoile kakku kinuskikastikkeen kera.
Ohje Pullahiiren makeat kakut-kirjasta
Kommentit