Tällä kertaa pullien täytteenä on kinuskikermaa vadelmahillon kera.
5 |
dl |
maitoa |
||
50 |
g |
hiivaa |
||
1 |
tl |
suolaa |
||
2 |
dl |
sokeria |
||
1 |
rkl |
kardemummaa |
||
12 | dl | vehnäjauhoja | ||
200 | g |
|
||
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
Paista pikkupullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 min.
Kinuskitäyte: | ||
2½ dl |
|
vaahtoutuvaa kermaa |
½ dl |
|
kinuskikastiketta |
Lisäksi n. 3 dl |
|
vadelmahilloa |
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen varovasti huoneenlämpöistä kinuskikastiketta, sekoita vain vähän. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu irti. Laita pullan väliin reilusti vadelmahilloa ja kinuskikermaa.
(Ohje Myllyn Paras)
Kommentit