Herkullista juustokakkua makean ystäville :)

 

Pohja:

200 g Digestive-keksejä

75 g voita

 

Täyte:

220 g Omar-karamellejä

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

800 g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl ruokokidesokeria

5 kananmunaa

 

Kuorrute:

1 ½  dl (150 g) ranskankermaa

1½ dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Tarjoiluun:

kinuskikastiketta

 

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää se keksimurujen joukkoon.

Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada keksimurut vuoan pohjalle. Painele kevyesti joka puolelle.

Pilko kermatoffeekaramellit pieniksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää ruokakidesokeri ja kondensoitu maito. Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Nostele lopuksi pilkotut karamellit täytteen joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakun päälle folio, jotta pinta ei pitkän paiston aikana pala. Paista 160 asteessa 1½ tunnin ajan. Jäähdytä kakkua yön yli jääkaapissa.

Sekoita kermat ja vatkaa seosta, kunnes se on vaahtoutunut kunnolla. Lisää tomu- ja vaniljasokeri joukkoon ja sekoita. Levitä kuorrute kylmän juustokakun päälle.

Tarjoile kakku kinuskikastikkeen kera.

 

Ohje Pullahiiren makeat kakut-kirjasta