Erilainen tapa tarjota kakku on laittaa se lasiseen kulhoon.  Kerrokset näkyvät kivasti astian läpi.

 Pohja:

3 munaa

1 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

 

Kostutus:

1½ dl vahvaa kahvia

 

Täyte:

1 muna

1 dl sokeria

2½ dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225 asteessa n. 8-10 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Valmista täyte vispaamalla muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarponejuusto. Yhdistä seos muna-sokerivaahtoon.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Pohjasta saa kaksi pyöreää ja kaksi puolikasta osaa. Aloita kokoaminen laittamalla lasisen kulhon pohjalle 1/4 täytteestä ja sen päälle pohjapala. Kostuta pohja ja jatka kakun kokoamista siten, että päällimmäiseksi tulee täyte.

Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.

Kakun pinnalle voit vielä siivilöidä kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

 

(Pipareista pitsikakkuun - Ulla Svensk)