Mokkapalataikinan teko oli jo pitkällä, kun huomasin kaakaojauheen olevan lopussa. Hätä keinot keksii, joten sulatin suklaalevyn taikinan joukkoon. Pohjasta tuli aivan kuin mutakakkua, nam!

3 munaa

4½ dl sokeria

1 tl suolaa

1½ tl soodaa

1½ tl leivinjauhetta

1½ tl vaniljasokeria

½ dl tummaa kaakaojauhetta (sulatin 200 g suklaata)

½ pss Marianne crunch-rouhetta

7½ dl vehnäjauhoja

3½ dl maitoa

1½ dl öljyä

 

Kuorrutus:

50 g voita

4 dl tomusokeria

4 rkl vahvaa kahvijuomaa

2 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon sekä öljyn kanssa. Mikäli käytät kaakaon tilalla suklaata, sulata se vesihauteessa ja lisää taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 15 - 20 min.

Jäähdytä pohja ja valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita siihen kuivat aineet sihdin läpi. Lisää kahvi. Sekoita kuorrute kiiltäväksi.

Levitä kuorrute mokkapalojen päälle. Ripottele pinnalle vielä koristeeksi nonparelleja, kookoshiutaleita tms.

 

(Ohje on muokattu versio Pipareista pitsikakkuihin - kirjasta)