Näistä muffinsseista tulee ensimmäisenä mieleen porkkanakakku;  porkkanat on vain korvattu omenoilla. Todella meheviä ja maukkaita!

 

8 dl omenaraastetta

4 munaa

3½ dl ruokokidesokeria

2 dl oliiviöljyä

5 dl vehnäjauhoja

3 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 prk ananasmurskaa

 

Päälle:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa

2 dl tomusokeria

sitruunamehua

 

Kuori ja raasta omenat.

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja jauhot munavaahtoon.

Valuta ananas ja lisää se omenaraasteen kanssa taikinaan.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Jätä 1-2 cm yläreunaan kohoamisvaraa.

Paista 200 asteessa 20-25 min.

Sekoita kuorrutusta varten tuorejuustot ja tomusokeri. Lisää joukkoon tilkka sitruunamehua antamaan kirpeyttä.

Levitä kuorrutus jäähtyneitten muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

 

(Kodin Kuvalehti 23/11)