Valloittavan makuisen juustotortun kruunaa ihana kanelinen omenahilloke.
Omenahilloke:
3 isoa omenaa
1 dl tummaa sokeria
½ dl vettä
kanelitanko
Pohja:
175 g mintun makuisia Domino-keksejä
25 g voita sulatettuna
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl omenakiisseliä (keitin itse omenatäysmehusta)
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Kuori, poista siemenet ja lohko omenat. Kiehauta lohkot, sokeri ja vesi kanelitangon kanssa pehmeiksi. Valmista hilloke vasta vähän ennen tarjoilua, jos haluat sen olevan lämmintä.
Murskaa keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vaahdota vaniljakastike ja pehmitä tuorejuusto kulhossa.
Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumennetun sitruunamehun joukkoon.
Sekoita liivateseos omenakiisseliin tasaisesti. Lisää tuorejuustoon ensin kiisseliseos ja sitten varovasti vaniljavaahto. Kaada vuokaan pohjan päälle hyytymään.
Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa tai yön yli.
Tarjoile hillottujen omenalohkojen kera.
(Keskisuomalainen 1.12.2011)
Uskoisin, että pohjan voisi tehdä myös Dominoiden sijaan pipareista. Maku olisi silloin vielä enemmän jouluinen :)
Kommentit