Pohja:

150 g voita

300 g piparkakkuja

 

Täyte:

1 vaniljatanko (käytin 1 rkl vaniljasokeria)

400 g Philadelphia-juustoa

2 dl ranskankermaa

2 munaa

1/2 tl piparkakkumaustetta

2 rkl Maizenaa

3/4 dl sokeria

 

Päälle:

1 1/2 dl puolukkahilloa (käytin vadelmahilloa)

1 rkl vettä

 

Aseta uuni 175 asteeseen.

Sulata voi. Murskaa piparkakut ja sekoita niihin sulanut rasva. Painele pohjan ainekset ison leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Itse käytin 30 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet ulos. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista juustokakkua 175 asteisessa uunissa n. 30 min.

Levitä jäähtyneelle pinnalle hilloa, jota olet notkistanut hieman vedellä.

 

(Hembakat 6/11)