Suklaakakkua työpaikan kahvipöytään.

Pohja:

100 g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
200 g ranskankermaa
1 dl rypsiöljyä
1 tl omena-tai valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvan kuumaa vettä
 
+ rypsiöljyä vuoan voiteluun
irtopohjavuoka
 
Suklaakreemi:
 
200 g smetanaa
50 g voita
125 g tummaa suklaata
1 rkl tomusokeria
 
Lisäksi:
 
1/2 dl omenamehua
4 dl tuoreita marjoja kakun päälle tai muita koristeita
 

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka öljyllä. Rouhi suklaa. Sekoita se ja kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, kerma, öljy ja etikka. Sekoita.

Viinietikka lisää kakun kuohkeutta. Lisää lopuksi kuuma vesi ja sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla n. 1 tunti 15 min. Kokeile kypsyys tikulla - kakun on tarkoitus jäädä sisältä kosteaksi! Peitä kypsä kakku foliolla, ettei kosteus pääse haihtumaan, ja anna sen jäähtyä vuoassaan puoli tuntia. Sen jälkeen nosta kakku vuoasta ja anna jäähtyä vielä vähintään pari tuntia ennen täyttämistä.

Valmista suklaakreemi. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa smetana ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja suklaa yhtenäisenä nauhana koko ajan vatkaten, kunnes kreemi on tasaista.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta alin pohja vadille. Käytä puolet kostutuksesta pohjaan. Kostuta toinenkin kerros. Levitä puolet kreemistä täytteeksi ja loput kakun päälle. Kasaa marjat komeaksi keoksi tai koristele muuten.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

(Glorian ruoka ja viini-lehti)