Tämä on meidän perheen suosikkikakku.
250 g voita
2½ dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
1½ dl Marianne crush-muruja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl kermaa
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat vatkaten ne joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhot sekä vaniljasokeri ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi kerma.
Yhdistä Marianne-murut kaakaojauheeseen. Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon, johon lisäät sekoittamasi Marianne crush- kaakojauheseoksen. Lisää tilkka (1 rkl) kermaa tai maitoa.
Laita vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa rengasvuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.
(Alkuperäinen tiikerikakun ohje on Pipareista pitsikakkuun-kirjasta, jota muokkasin mieleisekseni.)
Kommentit