Tämä makoisa peltipulla on tehty Kotivinkin 2/11 ohjeella.

taikinajuuri:

6 dl erikoisvehnäjauhoja

50 g tuorehiivaa

1 tl sokeria

1,5 dl maitoa

 

lisäksi:

50 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

½ sitruunan raastettu kuori

1 tl suolaa

1,5 dl maitoa

 

päälle:

1,5 dl smetanaa tai ranskankermaa

1 dl luumumarmeladia

3 rkl sokeria

1-1,5 dl mantelilastuja

koristeluun tomusokeria

 

Laita kulhoon jauhot, tee keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan murennettu hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen maito.

Sekoita joukkoon osa reunalla olevista jauhoista ja jätä taikinajuuri peitettynä huoneenlämpöön kohoamaan puoleksi tunniksi.

Kun juuri on noussut, lisää pehmeä rasva, sokerit, sitruunankuoriraaste, suola ja kädenlämpöinen maito.

Alusta taikina huolella.

Peitä kulho ja anna sen nousta kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä.

Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, uuunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta papereineen uunipellille.

Sekoita keskenään smetana tai ranskankerma ja luumumarmeladi sekä sokeri. Levitä seos tasisesti taikinalevylle.

Viimeistele pinta mantelilastuilla ja paista pullaa uunissa 200 asteessa n. 30-40 min.